Kunnen we je helpen?

Hier vind je de meest gestelde vragen.
Typing Owl
Heb je een vraag over Wiser Search? De meest gestelde vragen hebben we voor je op een rijtje gezet. Zo heb je direct antwoord en kun je verder. Staat jouw vraag er niet bij? Geen probleem, via het formulier hieronder neem je eenvoudig contact met ons op.
 • Algemeen
  • Waar vind ik de handleiding van Wiser Search?
   De handleiding van Wiser Search kun je vinden door in te loggen via app.wiser.nl. In de bovenste balk aan de rechterkant zie je een vraagteken. Als je hierop klikt, krijg je de handleiding van Wiser Search te zien. Ook kun je de handleiding eenvoudig hier downloaden.
  • Ik wil synoniemen toevoegen en direct het resultaat zien. Wat moet ik doen?
   Als gebruiker van Wiser Search kun je zelf de synoniemenlijst aanpassen. Zo kun je zoekwoorden toevoegen of verwijderen. Om de zoekmachine supersnel te houden, worden zoekopdrachten 24 uur opgeslagen zodat deze direct weer opgehaald kunnen worden. Dit noemen we caching. Hierdoor worden wijzigingen die je aanbrengt, niet direct doorgevoerd. Als je een wijziging wilt testen, kun je de caching tijdelijk aanpassen in de Wiser Search module. Ga naar Algemeen en wijzig de cache naar 0. Zo zie je direct het resultaat van je wijziging in je webshop.

   Let op: zet de cache-levensduur na het testen weer op 24 uur voor een optimale snelheid van de zoekfunctie.
  • Ik ben mijn wachtwoord van Wiser (app.wiser.nl) vergeten. Hoe kom ik aan mijn gegevens?
   Meestal is je inlognaam je domeinnaam (www.domeinnaam.nl). Bij een Lightspeed-webshop is je inlognaam seoshop-00000, waarbij je de 00000 vervangt voor je persoonlijke shopID. Bij de installatie heb je per mail je wachtwoord ontvangen. Je kunt een nieuw wachtwoord aanvragen door te klikken op ‘Wachtwoord vergeten’. Je ontvangt je nieuwe wachtwoord dan per mail. Geen mail ontvangen? Controleer je ongewenste e-mail. Zit de mail hier ook niet tussen? Neem dan contact met ons op via support@wiser-search.com. Vergeet niet je shopID en/of domeinnaam in de mail te vermelden.
  • Wat is het verschil tussen de filter mogelijkheid Multiple choice en Multiple value?
   Bij Multiple choice kan er maar één optie gekozen worden bij een product. Een product is dus bijvoorbeeld rood óf geel.

   Bij Multiple value kunnen er meerdere opties gekozen worden bij een product. Een product kan dus zowel rood als geel zijn. Bij beide opties komt dit product dan terug in de zoekresultaten.
   Binnen Lightspeed is hier op een andere manier invulling aan gegeven.
  • Query string: Wat is het verschil tussen een ? en een #?
   Query string en hashtag zijn hetzelfde. Het maakt geen verschil welke gebruikt wordt.
  • Ik wil Wiser Search als whitelabel product gebruiken. Kan ik het logo van Wiser Search weghalen?
   Het logo van Wiser Search kan niet door de klant verwijderd worden. Als je Wiser Search als whitelabel product wilt gebruiken, dan is dit wel mogelijk. Hier zijn maandelijkse kosten aan verbonden. Neem voor meer informatie contact met ons op via support@wiser-search.com.
  • Ik wil de zoekopdrachten die in Wiser Search gedaan worden, behouden in Google Analytics. Hoe werkt dit?
   Log in op app.wiser.nl en ga naar de module Wiser Search. In het tabblad Algemeen vinkt je “zoekopdracht onthouden via query string” en "google Analytics push pageview na zoeken" aan. De Querystring heet altijd “wsquery”. Hier lees je hoe dit ingesteld kan worden bij Google Analytics.
  • Hoe kan ik bepaalde producten uitsluiten zodat deze niet getoond worden in de Wiser-Search pop-up?
   Log in op app.wiser.nl en ga naar de module Wiser Search. In het tabblad Algemeen staat de instelling "Bepaalde producten niet tonen in Wiser Search". Wanneer u deze aanvinkt verschijnt er een dropdown met data01/02/03. Dit zijn product-datavelden uit Lightspeed. Producten welke u wilt uitsluiten in de Wiser-Search pop-up dient u te vullen in Lightspeed met de tekst "WShide" (zonder quootjes) in het dataveld welke u hiervoor wilt gebruiken, 1 2 of 3 dat mag u zelf kiezen. Deze dient u dan te defineren in de back-end in de dropdow. Wanneer u de producten heeft gevuld met WShide in Lightspeed moet de productdata opnieuw opgebouwd worden en daarna de cache geleegd worden.
 • Weergave
  • Hoe groepeer ik producten op 1 variant?
   Je kunt producten met meerdere varianten groeperen tot één variant. Hiervoor moeten er wat wijzigingen doorgevoerd worden in de Wiser Search module in Wiser. Dit doe je als volgt:

   1. Log in op https://app.wiser.nl/ en open de Wiser Search module.
   2. Zet het veld “Groeperen op” op de waarde “mainproductid”.
   3. Zet het veld “Variatie sortering” op het veld waarop gesorteerd moet worden:
      a. Voor goedkoopste variant kan “priceincl” gebruikt worden (incl. BTW) of “priceexcl” (excl. BTW).
      b. Voor naam product kan “title” gebruikt worden.
   4. Klik rechts onderin op “Opslaan” om de wijzigingen op te slaan.
   5. Klik “Productdata opnieuw ophalen” om alle varianten te indexeren. Het kan even duren voordat de wijzigingen doorgevoerd zijn.
  • Hoe kan ik de volgorde van de filteropties wijzigen?
   De volgorde van de filteropties kun je wijzigen via Wiser. Log in op app.wiser.nl en klik op het tabblad Filters. Onder “velden” worden alle mogelijke filters weergegeven. Klik op de filter die je wilt verplaatsen en zet deze met behulp van de knoppen "rij omhoog verplaatsen" en "rij omlaag verplaatsen" op de juiste plek. Klik op “Opslaan” om de wijzigingen door te voeren.
  • Hoe zorg ik ervoor dat nul-prijs producten niet worden getoond?
   Producten met een prijs van 0 euro (of andere valuta) kunnen uitgesloten worden van de zoekresultaten. Volg hiervoor deze stappen:

   1. Log in op https://app.wiser.nl/ en open de Wiser Search module.
   2. Vink de optie “Verberg 0-prijs producten” aan.
   3. Klik rechts onderin het scherm op “Opslaan” om de wijzigingen definitief te maken.
  • Mijn website is meertalig. Hoe stel ik de talen juist in?
   Het instellen van de talen van je website gebeurt via Wiser. Log in via app.wiser.nl en kies de module Wiser Search. Ga vervolgens naar het tabblad Layout en kies een taal. Op regel 3 pas je de taal aan door op de plaats van /en de juiste taalcode in te voeren. In het voorbeeld hieronder wordt dat geïllustreerd voor het Engels:

   op de plaats van /en vul je de desbetreffende taalcode in.
  • Hoe zorg ik ervoor dat bij nul-prijs producten geen prijs wordt getoond maar “Op aanvraag”?
   Je kunt ervoor kiezen om producten in je webshop met een nul-prijs wel te tonen, maar de prijs te vervangen door “Op aanvraag” (of een andere willekeurige tekst). Volg hiervoor de volgende stappen:

   1. Log in op https://app.wiser.nl/ en open de Wiser Search module.
   2. Open het tabblad "Layout".
   3. Vervang “{priceincl_currency}” door de volgende tekst:

   {priceincl_currency}

   4. Klik rechts onderin het scherm op “Opslaan” om de wijzigingen op te slaan.
   5. Open het tabblad “Algemeen” en klik op “Zoekresultaten opnieuw opbouwen”. Het kan een paar minuten duren voordat de wijzigingen doorgevoerd zijn.
  • Hoe zorg ik ervoor dat er bij alle producten geen prijs wordt getoond, maar “Op aanvraag”?
   Je kunt ervoor kiezen om bij de producten in je webshop geen prijs te tonen, maar een aangepast stukje tekst zoals “Op aanvraag”. Volg hiervoor de volgende stappen:

   1. Log in op https://app.wiser.nl/ en open de Wiser Search module.
   2. Open het tabblad "Layout".
   3. Vervang “{priceincl_currency}” door de gewenste tekst, zoals “Op aanvraag”.
   4. Klik rechts onderin het scherm op “Opslaan” om de wijzigingen op te slaan.
   5. Open de tab “Algemeen” en klik op de knop “Zoekresultaten opnieuw opbouwen”. Het kan een paar minuten duren voordat de wijzigingen doorgevoerd zijn.
  • Hoe toon ik in mijn webshop de prijs exclusief BTW in plaats van inclusief BTW?
   Om ervoor te zorgen dat de prijzen die getoond worden in je webshop exclusief BTW zijn in plaats van inclusief BTW volg je de volgende stappen:

   1. Log in op https://app.wiser.nl/ en open de Wiser Search module.
   2. Open het tabblad “Layout”.
   3. Vervang “{priceincl_currency}” door {priceexcl_currency}”.
   4. Klik rechts onderin het scherm op “Opslaan” om de wijzigingen op te slaan.
   5. Open het tabblad “Algemeen” en klik op de knop “Zoekresultaten opnieuw opbouwen”. Het kan een paar minuten duren voordat de wijzigingen doorgevoerd zijn.
  • In mijn webshop worden producten getoond die niet meer bestaan of verborgen zijn. Hoe los ik dit op?
   Als er in je webshop producten getoond worden die niet meer bestaan, kan dit met caching te maken hebben. Volg onderstaande stappen om dit probleem op te lossen:

   1. Log in op https://app.wiser.nl/ en open de Wiser Search module.
   2. Klik rechts onderin het scherm op “Opslaan”. Dit zorgt ervoor dat de caching van de site geleegd wordt
   3. Controleer de inhoud van je webshop


   Blijft het probleem bestaan? Dan kan het zijn dat de productdata verouderd zijn. Vernieuw deze door op de knop “Productdata opnieuw ophalen” te klikken. Controleer opnieuw de inhoud van je webshop wanneer de data opnieuw geladen zijn. Om er zeker van te zijn dat er geen caching is, kun je nogmaals de cache legen (zie stap 2). Worden er nog steeds onjuiste producten getoond? Neem dan contact op met het supportteam van Wiser Search via support@wiser-search.com.
  • Kan ik de producten in mijn webshop sorteren op populariteit?
   Jazeker, vinkt u in de back-end van Wiser Search (via app.wiser.nl) de checkbox "Populariteit sorteeroptie aanzetten" aan en deze optie vindt u terug bij de sorteringsmogelijkheden.
  • Kan ik de producten in mijn webshop sorteren op relevantie?
   Het is mogelijk om de producten in je webshop te sorteren op basis van relevantie. Hiervoor dien je in te loggen via app.wiser.nl. Vink de optie "standaard sorteren op relevantie" aan.
  • Als ik in mijn webshop naar een bepaald woord of artikelnummer zoek, krijg ik niet het gewenste zoekresultaat te zien. Hoe los ik dit op?
   Om dit probleem op te lossen, log je in via app.wiser.nl. Open de module “Wiser Search” en ga naar het tabblad “Filters”. De filters die hier geactiveerd zijn, worden meegenomen in de zoekresultaten. Een voorbeeld: in de omschrijving van een artikel staan woorden die niet terugkomen in de titel van het artikel. Als je toch wilt dat het artikel op deze woorden gevonden kan worden, vink je de filter “content” aan. Zo worden ook alle woorden die in de omschrijving staan meegenomen in de zoekquery.
  • Ik heb producten met veel varianten. Ik wil slechts één van deze varianten tonen in de zoekresultaten, maar de varianten wel indexeren. Hoe stel ik dit in?
   Log in via app.wiser.nl en kies voor de module Wiser Search. Ga naar het tabblad “Algemeen” en vink de optie “varianten indexeren” aan. Op deze manier zullen alle varianten geïndexeerd worden. Om ervoor te zorgen dat er slechts één variant getoond wordt in de zoekresultaten, vul je bij “groeperen op” het mainproductid in. Zo wordt alleen het eerste product van de serie getoond.
 • Koppelingen Magento of LightSpeed
  • Ik wil ondersteuning bij het installeren van Wiser Search op mijn Magento-webshop. Is dat mogelijk?
   Dat is zeker mogelijk! Wij verwijzen je hiervoor graag door naar Rejuni. Voor €50,00 excl .BTW nemen zij de gehele installatie van je over. Neem hiervoor contact op met info@rejuni.nl.
   Voor de installatie van Wiser Search zijn de volgende zaken nodig:

   Een Admin login
   Een FTP login
   Optioneel: een "Control Panel" login
  • Ik gebruik de API van LightSpeed voor het toevoegen, bijwerken en verwijderen van producten. Echter zijn de wijzigingen niet zichtbaar in Wiser Search. Wat nu?
   Dit probleem van LightSpeed is bij ons bekend. Helaas ontvangen wij op dit moment geen webhooks als er een update gedaan wordt via de API van LightSpeed. Samen met LightSpeed werken wij aan een oplossing. Je kunt ook handmatig een herindexatie uitvoeren. Dit doe je via app.wiser.nl. Ga in de module Wiser Search naar het tabblad “Algemeen” en klik op "Productdata opnieuw ophalen". Zo is alle informatie up-to-date.
  • Het lukt mij niet om via de link van LightSpeed in te loggen in Wiser of er wordt aangegeven dat Wiser Search aan het laden is. Hoe los ik dit op?
   Het kan zijn dat de link van LightSpeed foutief is. Geen probleem, inloggen kan ook via app.wiser.nl. Je inlognaam voor LightSpeed is seoshop-ShopID, waarbij je je ShopID invult. Het wachtwoord heb je ontvangen tijdens de installatie. Als je deze niet meer weet, kun je klikken op "Wachtwoord vergeten".
  • Kan ik een productoverzichtpagina terugvinden in de zoekresultaten bij de informatiepagina’s?
   Helaas is dit door beperkingen in de Lighspeed API niet mogelijk. Mocht je hier interesse in hebben, dan helpen we je graag om dit voor jouw webshop te realiseren.
 • Layout
  • Is het mogelijk om de standaardteksten te wijzigen? Bijvoorbeeld “vanaf prijs” of "meer info"?
   Het is zeker mogelijk om de standaardteksten van Wiser Search aan te passen. Via de module van Wiser Search kun je onder het tabblad “layout” alle woorden in het zwart wijzigen.
  • Hoe kan ik de lay-out (op desktop en/of op mobiel) van mijn webshop verbeteren?
   Wiser Search is een standaard plug-in die geschikt is voor iedere webshop. Soms zijn er wat aanpassingen nodig om een webshop net wat mooier of gebruiksvriendelijker te maken. Bijvoorbeeld omdat enkele instellingen op jouw webshop anders zijn. Wij helpen je hier graag bij! Neem contact met ons op via support@wiser-search.com voor de mogelijkheden.
  • Ik wil het euroteken (€) verborgen hebben bij de prijzen. Hoe doe ik dit?
   Log in via app.wiser.nl en ga in de module Wiser Search naar het tabblad “layout”. Wijzig de tekst {special_price_currency} naar {special_price_valuta}. Hierdoor zal het euroteken verdwijnen. Na deze wijziging dient de HTML opnieuw opgebouwd te worden. Dit doe je onder het tabblad “Algemeen”.
  • Ik wil de prijs van de producten in de zoekresultaten verbergen. Hoe doe ik dit?
   Log in via app.wiser.nl en ga in de module Wiser Search naar het tabblad “CSS”. Hier kun je het volgende stukje HTML verwijderen:

   code wiser

   Op deze manier wordt de prijs van een product niet getoond in de zoekresultaten. Zorg er wel voor dat de producten opnieuw geïndexeerd worden.
  • Als ik in iOS (iPhone & iPad) binnen mijn zoekveld klik zoomt de pagina in. Hoe voorkom ik dit?
   Voor de styling van het zoekveld voeg je onderstaande tekst toe. In het hieronder getoonde voorbeeld heeft het zoekveld de ID 'search'.

   code

Staat je vraag er niet bij?

Je naam
Je e-mailadres
Stel je vraag hier...
14 dagen gratis uitproberen? Begin vandaag!... Probeer gratis!